Skip to content
puncte
  • #

Organizare

Sectia Clinica de Chirurgie Plastica acorda ingrijiri medicale pacientilor in regim de spitalizare continua si in regim ambulator.

Pacientii cu arsuri sunt spitalizati la etajul I. Aici exista un compartiment special de terapie intensiva pentru arsuri severe, cu 4 boxe individuale pentru ingrijirea marilor arsi. Datorita specificului activitatii, programul de vizita poate suferi modificari (• reducerea orarului, tinuta de spital – pentru sectia arsuri, • interzicerea vizitelor/vizite strict monitorizate, in tinuta de spital, cu acordul medicului curant/medicului de garda – pentru compartimentul terapie intensiva arsuri severe).

Pacientii cu patologie de chirurgie plastica sunt spitalizati la etajul II.. Programul de vizita este zilnic intre orele 15.00 – 17.00. Pentru confortul si siguranta pacientilor se recomanda un numar redus de vizitatori la fiecare pacient.

Ambulatorul de specialitate este situat la parter (camera B 11). Aici se efectueaza consultatii initiale (pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie si a dovedirii calitatii de asigurat medical) si consultatii de control pentru pacientii externati sau care s-au prezentat in serviciul de urgenta.

De la Biroul de internari, situat langa intrarea principala, se depun dcumentele pentru internare (bilet de internare, dovada de asigurat medical) si se primeste foaia de observatie. Tot de aici se ridica biletele de iesire din spital la externare, precum si copii dupa rezultatele examenelor histo-patologice daca e cazul.

Cladirea Casa Austria are unitate proprie de primire a urgentelor (UPU), care apartine de serviciul omolog al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta. Aici pacientii sunt consultati si tratati de medicii de garda din cele 2 specialitati gazduite in cladire, in functie de natura patologiei.

Interventiile chirurgicale se desfasoara la parter, la blocul operator. Intrarea in blocul operator este controlata strict, pacientii ambulatori fiind echipati in tinuta corespunzatoare iar cei internati in haine de spital (pijama).

Compartimentul de Recuperare-kinetoterapie este situat tot la parter. De serviciile sale beneficiaza atat pacientii internati cat si ambulatori, conform programarii. Tratamentul de recuperare-kinetoterapie este esential pentru consolidarea rezultatului in chirurgia mainii, dar si in alte domenii de activitate ale chirurgiei plastice.

In compartimentul de terapie intensiva, situat la parter, sunt spitalizati temporar pacientii in stare grava sau dupa interventii chirurgicale laborioase, de durata, in vederea supravegherii postoperatorii. Si aici accesul vizitatorilor este limitat, doar in tinuta corespunzatoare.